Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Tarusola ry järjesti Kiehtova kielimaisemani -kilpailun lukuvuotena 2015–2016 osana Satakielikuukausi 2016 -tapahtumakokonaisuutta oheisen kilpailukutsun kera:

Tarusola ry kutsuu kaikki pääkaupunkiseudun ala- ja yläkoululaiset osallistumaan kivaan kielimaisemakilpailuun!

 

Kuka? Miten? Missä? What!?

Tee omaa kielimaisemaasi kuvaava teos. Puhutun, kirjoitetun, kuvallisen ja mahdollisesti myös viitotun kielen tulisi yhdistyä luovasti maisemassa. Kilpailussa on sarjat sekä ala- että yläkouluikäisille.

Mikä maisema?

Maisemasi voi olla tuttu ja arkinen näkymä lähiympäristöstäsi. Se saa olla myös mielikuvituksesta nouseva satumaisema tai vaikkapa omaperäinen mielenmaisema. Se voi muodostua myös useasta kuvasta tai olla liikkuvan kuvan muodossa.

Mikä ihmeen kielimaisema?

Olemme kielten ja kuvien ympäröiminä kaikkialla. Niistä muodostuu kielimaisemamme. Millaisessa kielimaisemassa sinä elät?

Mitä kieliä kuulet ja näet koulussa, kotona, kaupungilla tai harrastuksissa?
Mitä kieliä kalenterit, valokuvat, kirjahyllyt, mainokset, taulut, seinät ja näyteikkunat ovat pullollaan – entä mitä eivät?
Mitä eri kieliä käytät?
Yhdisteletkö kieliä? Miten?
Mitkä ovat sinun lempikieliäsi? Mitkä ovat sinun omia kieliäsi?
Mitä merkkejä, symboleja, kuvia ja viestejä näet ympärilläsi ja käytät itse?

Keksitkö luovan ja hauskan keinon yhdistää kuvaa ja kieltä maisemassasi?

Tee oma kielimaisemasi ja lähetä se meille osoitteeseen:

Tarusola ry
Sahaajankatu 14
00880 Helsinki

Kirjoita teoksesi taakse nimesi, yhteystietosi ja ikäsi sekä tieto siitä, mitkä kielet esiintyvät teoksessasi.
Liitä mukaan vapaamuotoinen huoltajan lupa osallistua kilpailuun ja työn käyttämiseen näyttelyssä.

Lähetysaika on 15.12.2015–31.1.2016. Huom. yleisön pyynnöstä lähetysaikaa on jatkettu 3.2. asti!

Tekniikka on vapaa, ja teos voi olla myös liikkuvaa kuvaa ja ääntä yhdistävä, esim. animaatio. Teoksen tulee mahtua postitusta varten C3-kokoiseen kirjekuoreen. Liikkuvaa kuvaa käyttävät teokset tulee polttaa CD/DVD-levylle muotoon mp4, mov. tai avi.

 

Kuinka sitten käykään?

Kilpailuraati valitsee mielestään parhaimmat teokset näyttelyyn, joka on esillä 22.2.–12.3.2016 Pasilan kirjastossa. Molempien sarjojen kärki palkitaan. Pääpalkinto on Sanakuvataiturin tarunhohtoinen työkalupakki.
Kilpailuraadin jäsenet ovat kuvataiteilija Sini Anttila-Rodriguez, kirjallisuudentutkija ja kieltenopettaja Mehdi Ghasemi, kuvataiteilija Hong Liu-Sertti, monikielisyystutkija ja kieltenopettaja Satu Rakkolainen-Sossa sekä kuvataiteilija Semra Türkmen.
Kilpailun koordinaattorit ovat Tarusola ry:stä Sini Anttila-Rodriguez sekä Satu Rakkolainen-Sossa.
Lisätietoja: tarusola.ry@gmail.com.

Osallistujille ilmoitetaan mahdollisesta näyttelyyn pääsystä henkilökohtaisesti 8.2.2016 mennessä.


Kilpailu tarjoaa oivan mahdollisuuden myös kuvataiteen ja kieliaineiden opettajien yhteistyöhön.

 

Näyttelyn avajaiset pidetään maanantaina 22.2.2016 kello 18.00 Pasilan kirjastossa. Tervetuloa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiehtova kielimaisemani -näyttelyn yhteydessä Pasilan kirjastossa pidetään lauantaina 12.3. kello 14.00 lasten monikielisyyttä käsittelevä alustus- ja keskustelutilaisuus. Alustuksen pitää monikielisyystutkija, kouluttaja ja toimittaja Satu Rakkolainen-Sossa. Alustuksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kysellä ja keskustella lasten monikielisyyteen liittyvistä asioista. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki monikielisyydestä kiinnostuneet, erityisesti monikielisten lasten vanhemmat ja kasvattajat.

 

Tarusola ry on vuonna 2015 perustettu kulttuuriyhdistys, joka edistää ja ylläpitää eri-ikäisten kansalaisten taide- ja kulttuuriharrastusta. Yhdistyksen tavoitteena on kulttuurisen monimuotoisuuden arvostuksen ja monipuolisten vuorovaikutusmahdollisuuksien lisääminen. Yhdistys järjestää kulttuurien kohtaamista tukevaa toimintaa ja sanakuvataideopetusta.